Barion Pixel
  >  babahordozás   >  Megújult a RingaBaby Baby Tai
Baby Tai második generáció

Megújult a RingaBaby Baby Tai

 A RingaBaby Baby Tai terméket egyértelműen az Élet ihlette.

Az első és a harmadik gyerekünk születése között eltelt (napra pontosan) 5 év alatt sok dolog történt velünk. Is.

A babahordozást érinti, hogy több alkalommal műtötték jobb csuklómat. Emiatt sajnos elveszett a szövőtt kendő kötéséhez elengedhetetlen erő az ujjaimból. A karikással is alig bírok.

Jah, és beütött a pandémia…
2020 őszén bővült a családunk mi pedig három pici gyerekkel és egy kézműves vállalkozással a háztartásunkban hamar rájöttünk, hogy ki kell találnunk valamit.
Mint minden szülő, mi is a legjobbat szerettük volna babánknak. Az adott időben több külföldi cég is készített egészen pici babák számára formázott babahordozó eszközt, számunkra mégis egyértelmű volt, hogy saját terméket tervezünk, amit bevezetünk a termékválasztékba is.

Az első Baby Tai -t fekete sávolyból szabtam, a szabásminta alapja a már jól bevált RingaBaby hordozótest és derékpánt szabásminta volt, amit sok helyen módosítottunk. Figyelembe kellett vennünk, hogy ebbe az eszközbe nagyon pici babák is kerülnek majd. Használtuk, teszteltünk. Kibontottuk, átvarrtuk. Míg végül elkészültek az első értékesítésre szánt darabok, megjelent az első blog bejegyzés, majd feladtuk az első csomagokat. 🙂

A vásárlói reakciók és a hordozási tanácsadók üzenetei alapján egyértelmű volt, hogy ennek a terméknek helye van a hazai babahordozó piacon!

A Baby Taiunk több, mint egy éves volt, amikor összegyűlt olyan, de olyan sok visszajelzés és saját tapasztalat, ami alapján megérett az átalakításra.

Az első és legszembetűnődd módosítás a vállpántok tövénél látható: A rakott (átlapolt) csatlakozást gyűrtre cseréltük, így még könnyebben tudjátok sávról sávra feszesre húzni a kendőszárat és egyszerűbbé válik a kendőszár terítése. A hordozótest és a vállpánt formai kialakítása miatt  a kendőszár meghúzása a hordozótestbe vezeti az erővonalakat így a formázott eszközöknél szokatlanul jól támasztja a gerincoszlopot.

A másik fontos módosítást egyértelműen vásárlói visszajelzés miatt eszközöltük. Mi és az első generációs termékeket a környezetünkben használók esetében a baba a hordozótest magasságát és szélességét körülbelül azonos időben nőtte is. Viszont többen jelezték, hogy a hordozótest szélessége alapján még tudták volna használni az eszközt, de a magassága sajnos már nem engedte. Így ennél a terméknél is bevezettük a többinél már jól ismert második derékpánt alagutat:

A magasság a derékpánt body alsó vagy felső részébe fűzésével ugrásszerűen növelhető/ csökkenthető. (Ezért látható egyes képeken a derékpánt alatt a “szoknyaszerű” rész). A finomhangolás továbbra is a body magasság állító zsinórokkal történik.


2021 májusában mutatkozott be a második generációs technológiával gyártott Waffle kollekció.

Waffle anyagból varrt hordozó kiváló választás akár igen pici babához is. Szellős, hamar puhára törhető, a hordozótestbe varrt sávoly rétegnek köszönhetően mégis remekül tart. Tapasztalataink alapján szálhúzódásra (a szövött babahordozó kendők anyagához képest) kevésbe hajlamos. Természetesen 100% pamut, és bababarát festékkel festett, de ez alapvető elvárás nálunk.

Ha egyedi RingaBaby Baby Tait szeretnél, akár nálunk vásárolt, akár beküldött kendőből, légy résen. Egyedi babahordozó rendelésére már csak alkalmanként van lehetőség, akkor is csak néhány darabok tudunk vállalni. Ha szeretnél időben értesülni a lehetőségről, kövess minket a Face-n vagy az Instán, lépj be a RingaBaby VIP csoportba vagy iratkozz fel hírlevelünkre.